Renoviranje nije lak zadatak, ali ako se dobro organizujete i izaberete prave stvari za novi izgled vaših soba, kupatila, kuhinje i hodnika, uživaćete u rezultatima. Ukoliko vam nedostaje inspiracije, pogledajte slike u ovom tekstu i možda ćete dobiti ideju kako da svom domu udahnete novi život, a da pritom ne bankrotirate.

Prije

Kada je pukla cijev ispod sudopera vlasnik ove kuće je znao da je došlo vrijeme za renoviranje.

Poslije

Kuhinjski elementi su ofarbani u bijelo, a stanari su jedino uložili u ugradnju mašina i kupovinu novog lustera.

Prije

Mala soba na drugom spratu ove kuće je zjapila prazna.

Poslije

Uz pomoć kreveta, stola i stolice te nekoliko kreativno poslaganih slika na zidu ova prostorija je sada idealna za to da u njoj prespavaju gosti.

Prije

Stari kuhinjski elementi i radne površine bile su sasvim dovoljan razlog za to da se krene u preuređenje ove kuhinje.

Poslije

Kupljeni su novi donji kuhinjski elementi, a ormariće na zidu zamijenile su otvorene police. Zid je prefarban u zelenkasto – smeđu boju koja se savršeno uklopila sa bež nijansom ormarića.

Prije

Kupatilo na slici je izgledalo isto kao i 1998. godine kada je napravljeno.

Poslije

Vlasnik ove kuće uštedio je mnogo novca tako što je zadržao stari raspored u kupatilu, odnosno nije premještao cijevi. Umjesto toga, akcenat je stavljen na uljepšavanje.

Prije

Maleni prostor u vikendici može da izgleda kičasto ako u njega unesete previše boje.

Poslije

Da bi prostorija izgledala ljepše i simetričnije vlasnik vikendice je odlučio da kamin premjesti na zid preko puta kuhinje, te da ugradi ormare. Dodajte tome svemu samo nježne nijanse bijele i boje kafe i dobili ste savršenu kućicu za odmaranje.

Prije

Ova dnevna soba je izgledala zastarjelo i bilo je krajnje vrijeme da se renovira.

Poslije

Zelene daske na zidu su zamijenjene bijelim, a podnožje je oživjelo u svijetloj i tamnoj nijansi smeđe. Bijeli namještaj se savršeno uklopio u novi izgled ove dnevne sobe.

Prije

Zidovi hodnika su bili prekriveni daskama, stepenice oštećene i bio je pravi trenutak za preuređenje.

Poslije

Stepenice su popravljene, stavljen im je gelender i ofarbane su u bijelu i smeđu boju. Zidovi su okrečeni u bijelo, a svi ukrasni detalji su smeđe boje.

Prije

Žućkastosmeđe nijanse i oskudan namještaj pretvorili su ovu sobu u turobnu prostoriju.

Poslije

Soba je okrečena u boju bijele kafe, namještaj je bijel sa ponekim tamnoplavim detaljem. Na prozorsku dasku svoje mjesto pod suncem našli su lampa, igračke i dva–tri jastučića. Divno, zar ne?

Prije

Trpezarija sa starim tapetama na zidovima, zavjesama na prozorima i starinskim namještajem izgledala je kao da u njoj ne ruča niko još od 1985. godine.

Poslije

Pametno izabrana tapeta, crni okrugli sto i bijele stolice udahnuli su dašak svježine ovoj trpezariji. Šlag na torti su predivne dugačke bež zavjese na prostorima Kakva razlika!

Prije

Krevet izgleda kao da je samo bačen usred nereda u spavaćoj sobi.

Poslije

Prilikom sređivanja ove spavaće sobe akcenat je stavljen na boje. Zidovi su prefarbani u svijetlo sivu, dok su krevet i fotelja presvučeni tkaninom iste boje, samo za nijansu – dvije tamniju. Sivilo razbijaju noćni ormarić u plavoj boji i prekrivač i jastučići u bijelim i plavim tonovima.

Podijeli ovo