Postoje skupe kuće koje si mogu priuštiti samo holivuske zvijezde i finansijski magnati, a onda postoje i kategorija kuća koje su toliko luksuzne da ih si mogu priuštiti samo Bill Gates ili neki arapski šeik. U tu drugu kategoriju spada i ultra luksuzno imanje od 42 hektara u sklopu naselja Southampton u blizini New York-a koje se trenutno prodaje za vrtoglavih 175 miliona dolara!

Ovo imanje, koje je originalno građeno za potrebe porodice Ford, ima ogroman prilaz Atlantskom okeanu što joj dodatno daje na vrijednosti. Posjeduje 12 spavaćih soba i kupatila, teniski i košarkaški tereni, veliki bazen sa jacuzzijem, i put do privatne plaže. Unutrašnjost kuće podijeljena je na tri krila, a prethodni vlasnik uradio je kompletnu restauraciju 2008. godine tako da će novog vlasnika kuća zateći u odličnom stanju.

Kuća je sagrađena tokom šezdesetih godina tako da još uvijek sadrži neke originalne detalje kao što su pločasti plafon i kamin od italijanskog mramora. Pored kuće se nalazi još jedna manja kuća za goste koja sadrži još tri spavaće sobe i kupatilo.

Pitamo se koji će srećnik postati vlasnik, a nama ostaje samo da parimo oči dok gledamo ove fotografije i video!

Podijeli ovo