Kako se približava kraj ljetne sezone sve se više okrećemo idejama uređenja i opremanja doma za predstojeću jesenju i zimsku sezonu. Zanima nas kako možemo pripremiti dom na odgovarajući način, a arhitektica i feng shui ekspert Anije Cho ima nekoliko nezobilaznih savjeta za vas.

U njenoj knjizi „108 načina za stvaranje holističkih prostora“ pisala je o načinima kako prostor u kojem živimo direktno reflektuje količinu stresa ili opuštenosti koje unosimo u svoje svakodnevne živote. Prema njenoj teoriji, važnu ulogu ima postavljanje odnosno uklanjanje određenih predmeta u prostoru, a postoje tri stvari koje nikako ne želite imati u svom domu ukoliko težite ka stvaranju oaze mira i zadovoljstva.

Sasušeno cvijeće

Suho cvijeće, grančice i lišće koje propada feng shui strogo zabranjuje. Prema pravilima ove drevne kineska vještina koja se bavi uređivanjem života i prostora gdje ljudi žive, cviječe je nekad bilo živo biće koje je imalo svoju energiju, a kako je počelo venuti i propadati postalo je simbol za smrt i umiranje. Izuzetak je dodatak sušenog cvijeća buketu zato što se onda takvo cvijeće vezuje za nešto pozitivno.

Foto: Patrick/Flickr.com

Podijeli ovo