Boja vašeg doma jedna je od naprivatnijih odluka koje ćete donijeti. Problem nastaje kada krenete u proces biranja i shvatite da ima milion varijacija samo jedne boje, tako da je veoma moguće da ćete biti na teškim mukama zbog neodlučnosti. Dovoljno je teško birati farbu za prostorije kao što su hodnik ili kuhinja, a kamoli za najintimniju sobu u stanu. Osim toga, farba koju izaberete vrlo vjerovatno će imati neke emotivne implikacije.

Ako imate lagan san, bila bi dobra ideja da odaberete tamnije boje kako biste odagnali noćne more koje vas muče. Ako ste pak ranoranilac, onda će vam blagi i topli tonovi pomoći pri jutarnjem ustajanju. Još uvijek niste sigurni za koju boju da ste odlučite? Bez brige! Donosimo vam listu najpopularnijih boja u 2017. godini gdje ćete sigurno moći nešto probrati za sebe.

Mat crna

Ova zanimljiva nijansa crne boje definitivno doživljava veliki povratak na dizajnersku scenu i dekorateri sve češće posežu za njom kada žele bogate, tamne pigmente koji neće previše ugušiti sobu. Ova mat crna boja idealna je za intenzivni ugođaj koji ne ostavlja ravnodušnim i nije najbolji izbor za tradicionaliste. Odlična je za sobe sa više slojeva u dekoraciji i bogatim detaljima koji djeluju pomalo misteriozno. Ako vas svaki put probudi jarko jutarnje sunce, ova boja će ju odlično suzbiti i omogućiti vam nesmetan nastavak spavanja.

Podijeli ovo