Možda vam se rješenje za ovaj problem čini veoma jednostavno- ostavite si jedan dio dana ili vikenda da dobro oribate svoj frižider i da mu vratite stari sjaj. Svi loši i neugodni miris netragom nestaju i problem je riješen! Realnost je međutim često dosta drugačija.

Neugodni mirisi se vraćaju velikom brzinom i pitate se u čemu se pogriješili. Ne brinite, niste ni prva ni posljednja domaćica koja se morala uhvatiti u koštac sa sličnim problemom. Donosimo vam nekoliko najefikasnijih načina za uklanjanja svih onih neprijatnih mirisa iz frižidera koje jedva čekate da zaboravite. Dodatni bonus: sva ova rješenja izuzetno su ekološka i zdrava za vašu okolinu tako da se ne morate brinuti za štetni uticaj hemijskih proizvoda za čišćenje!

Ražani hljeb

Ovo je metoda koju vjerovatno i sami poznajete, a izuzetno je efikasna. Dovoljno vam je pola vekne nešto sasušenog ražanog hljeba koji trebate odsjeći na kriške koje ćete zatim rasporediti po policama frižidera. Hljeb će odlično „pokupiti” sve tragove loših miris iz vazduha koji se mogu osjetiti u frižideru.

Foto: yuko zama/Flickr.com

Podijeli ovo