Ukoliko i vi volite da idete na manikir, stavljate gel i tipse na nokte onda sigurno znate da ih s vremena na vrijeme treba odmoriti od tog tretmana. Međutim, nije dovoljno da samo skinete gel ili tipse. U ovom tekstu vam otkrivamo kako da napravite čak tri maske za rast i sjaj vaših noktiju!

Maska od pčelinjeg voska

Za pripremu ove maske potrebno vam je 15-25 grama pčelinjeg voska. Vosak otopite na pari, a zatim njime kružnim pokretima masirajte nokte. Postoji još jedan način da pripremite masku od pčelinjeg voska, ali će vam za to trebati još i med i ulje. Otopite vosak, dodajte ulje i pustite da se sve ohladi. Kada smjesa bude hladna tek tada dodajte med. Ovu masku stavljajte na nokte dvije sedmice i, vjerujte nam, bićete oduševljeni rezultatom.

Foto: Pixabay.com

Maska od morske soli sa jodom

U čaši tople vode rastopite kašiku morske soli i dodajte tri-četiri kapi joda. Dobijenom smjesom natopite vatu i njometrljajte nokte. Ukoliko želite u ovu masku možete dodati i nekoliko kapljica eteričnog ulja od limuna. Masku na nokte stavljajte nekoliko puta dnevno.

Maska od soka limuna

Limunov sok je možda čak i najbolje prirodno rješenje za jačanje slabih i oštećenih noktiju. Ovu masku ćete pripremiti tako što ćete sok od limuna pomiješati sa jednakim proporcijama meda. Dobijenu smjesu utrljajte na nokte, ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim operite ruke. Ukoliko vam se ne da praviti masku jednostavno uzmite krišku limuna i njome masirajte nokte. Za koju god opciju da se odlučite nemojte zaboraviti da poslije tretmana maskom koju ste sami napravili ruke obavezno namažete hranljivom kremom.

Izvor: Ženski magazin

Podijeli ovo