I pored naših najbolji namjera mi neizbježno stvaramo nered po kući. Samo najdisciplinovaniji od nas mogu lako i bez mnogo premišljanja baciti nepotrebne stvari koje se nakupljaju po kući, a mnogo je češći slučaj da nemate srca da bacite predmete za koje u dubini srca znate da ih više nikada nećete trebati.

Možda nekad i dobijete nalet entuzijazma i uspijete očistiti sve te ladice i police, ali vjerovatno ćete se vrlo brzo vratiti starim lošim navikama. Prije nego što ste rekli keks, ponavlja se ista situacija: ladice ne možete otvoriti zato što su pune, ormari su već odavno prepunjeni odjećom koju više nikada nećete nositi, a kuhinjski ormarići su odavno izgubili svoju primjenu i služe sa skladištenje stvari koje ne želite držati na kuhinjskoj ploči.

Zvuči kao scenario iz pakla, ali postoji rješenje: maraton čišćenja! Za samo nekoliko sati možete obići sve sobe u stanu i odabrati po nekoliko predmeta za koje znate da su vam bespotrebni i samo zauzimaju prijeko potreban prostor. Ne samo da ćete biti bolje organizovani, već ćete se osjećati ugodnije u svojoj koži. Donosimo listu stvari za koje smo sigurni da ih možete već danas baciti.

Kuhinja

U kuhinji se sve odvija iza zatvorenih vrata. Dok kuhinjsko ostrvo i prostor oko štednjaka najčešće djeluju besprijekorno, ormarići i ladice kriju jednu sasvim drugu priču. Kako biste konačno organizovali kuhinju, započnite sa hranom kojoj je istekao rok trajanja, a zatim nastavite sa ostalim ormarićima korak po korak.

  • Hrana kojoj je istekao rok trajanja
  • Jelovnici za dostavu hranu
  • Polupani escajg i posuđe
  • Aparati za kuhanje koje nikada ne koristite
  • Posudice za držanje namirnica koje vam se ne uklapaju u dizajn kuhinje
  • Izgrebane tave od teflona
  • Stari sunđeri

Foto: Daniel Collopy/ MyDomaine

Podijeli ovo