Ime i pečat najpoznatijeg filmskog čarobnjaka Harry-ja Potter-a gotovo je sigurna garancija za uspješnu prodaju. Nakon knjiga i filmova koji su stekli veliku popularnost pojavio se teren za stvaranje čitave kolekcije proizvoda kao što su hrana, igračke i proizvodi za ljepotu koji su još više potvrdili uspjeh franšize.

Došao je trenutak da i industrija namještaja i dekorativnih predmeta iskoristi popularnost franšize, a prva u redu je popularna američka kompanija „Pottery Barn” koja je, na oduševljenje fanova, nedavno lansirala cijelu liniju proizvoda inspirisanih likovima i događajima iz Harry Potter univerzuma.

Posebna kolekcija za tinejdžere

Logična ciljna grupa za koju se „Pottery Barn” odlučio su generacije tinejdžera koje sada otkrivaju knjige i filmove, ali kolekcija je podjednako rezervisana i za starije ljubitelje čarobnjaka sa ožiljkom u obliku munje. Svi će tako imati priliku da kupe posteljinu za krevet na kojima su prikazani omiljeni učenici i profesori škole za čarobnjake „Hogwarts”, a tu su i ćebad, satovi, torbe, tepisi, ogledala, svjetiljke i mnoge druge manje i veće sitnice za kojima su fanovi već poludili.

Foto: syfy.com

Kao što je slučaj i sa magičnim dvorcem Hogwarts gdje je smještena radnja tako je i u okviru ove kolekcije sve podijeljeno na četiri glavne čarobnjačke kuće Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin.

Cijelu kolekciju možete pogledati na sljedećem linku.

Izvor: journal.hr

Podijeli ovo