Smještanje u udobnu hotelsku sobu gdje se možete opustiti bez brige na pameti zvuči kao idealan odmor, ali još dugotrajnija (i za budžet povoljnija) opcija je odmor kod kuće. Nema potrebe da letite bilo gdje, oblačite se i stavljate šminku zato što je odmor već došao do vas. Na vama je samo da odaberete udobnu pidžamu i dobru knjigu.

Naravno, kako bi sve bilo ovako bajno kao što zvuči potreban je i odgovarajući dekor spavaće sobe kako bi podsjetila na hotelsku. Nered na noćnom ormariću, posteljina koja je rasparena i dosadan namještaj nisu najbolji elementi za stvaranje oaze za relaksaciju.

Mislite da je vrijeme za davno zasluženi make over vaše spavaće sobe? Ako ste odlučni u svojoj namjeri mi ćemo vam pomoći sa nekoliko odličnih trikova koji će vašu inače skučenu spavaću sobu učiniti većom i komfornijom bez kupovine ogromnog luksuznog kreveta ili skupog ormarića sa ogledalima.

Započnite sa velikim tepihom

Ništa ne čini manji prostor vizuelno zanimljivijim od tepiha koji je po svojim dimenzijama prevelik za jednu takvu prostoriju. Posebno je u spavaćoj sobi važno imati veliki tepih koji će prekriti područje oko kreveta, a dodatna prednost je što ćete ujutro nakon ustajanja iz kreveta zakoračiti na mekanu površinu.

Foto: Alyssa Rosenheck/mydomaine.com

Podijeli ovo