Svi mi smo pomalo lijeni kada je riječ o organizaciji i čišćenju doma, tako da pokušavamo na sve moguće načine pronaći prečice preko kojih možemo olakšati taj ne tako dragi proces. Ne čudi nas što su neki od načitanijih članaka na Kućici upravo oni koji se odnose na teme bolje i brže organizacije, a ni ovaj ovaj put vas nećemo iznevjeriti!

Podijelili smo manje obaveze po danima u sedmici (dali smo vam odmor tokom vikenda, jer ćete ga zaslužiti poslije svih ovih projekata), a ako se budete pridržavali ovog mini sedmičnog plana, primijetićete da vam je stan uredniji već na kraju prvog mjeseca i imaćete priliku da izbjegnete ’generalku’ tako što proces podijeliti na manje etape. Nakon što završite, vašoj sreći neće biti kraja!

Ponedjeljak: trik za odličnu organizaciju ormara

Treba vam dodatni prostor u ormaru? Riješite taj problem tako što ćete poduplati prostor za držanje odjeće na jednoj vješalici uz pomoć genijalnog i jednostavnog trika. Otkinite zatvarač sa konzerve nekog pića i zakačite ga kroz vješalicu kao što je prikazano na slici ispod. Kroz drugi prorez provucite drugu vješalicu i tako ćete duplo smanjiti inače potreban prostor za odjeću.

Foto: housebeautiful.com

Podijeli ovo