Od Palerma do Torina, Italija stvarno ima šta da ponudi po pitanju dizajna enterijera što nas uopšte i ne čudi sa obzirom na njenu bogatu istoriju.

Za razliku od francuskih trendova u dizajnu koji su prilično unificirani, Italija je i po ovom pitanju šarmantna, čudnovata i zanimljiva budući da se neki tačan i precizan pravac u arhitekturi ne može odrediti. Tako imamo savršeno uređen stan strogih, čistih linija u Milanu, rustičnu vilu u zemljanim tonovima koja se nalazi između polja lavande u Toskani i eleganti dom koji odiše istorijom u Firenci.

Kada bismo trebali opisati italijanski stil, možda bi najbolje bilo reći: miks svega i svačega. A kakav je to samo miks! Da vam zastane dah istog trenutka.

Poput duge i zanimljive istorije ove zemlje, italijanski dizajn pod velikim je uticajem regionalizacije, eklektičnog, raznovrsnoti i daška umjetnosti koji kao da prožima svaki segment italijanskog života. Italijani se nikada ne boje eksperimentisati čemu ćete moći svjedočiti na fotografijama nekih od najljepših italijanskih domova koje smo prema regijama pripremili za vas.

Torino

Bogati finiš ove dnevne sobe čuvenog dizajnera namještaja Carla Mollina u Torinu u kontrastu je sa opuštenim i prilično direktnim pristupom koji je primjenjen pri izboru namještaja.

Foto: 1stdibs.com

Podijeli ovo