Kada se radi o kupovini tostera, morate se za početak uvjeriti kako obavlja svoje 2 glavne funkcije: da li od njega hljeb dobija lijepu rumenu boju ili tamnu pregorenu i da li lijepo ravnomjerno tostira svaku krišku ili pojedini dijelovi ostaju mekani i nepečeni? Ovi zadaci zvuče sasvim jednostavno, međutim praksa je pokazala da ih nemali broje modela ne obavlja kako bi trebalo. To je pogotovo slučaj kada su prorezi u tosteru toliko maleni i uski da u njih jedva stavljate prosječnu količinu hljeba.

Nakon što ste utvrdili da vaš toster odlično obavlja svoje osnovne funkcije dolazimo do nekih drugih bitnih faktora na koje bi trebalo obratiti pažnju pri kupovini u zavisnosti od vaših potreba (kao što su npr. da li jedete već izrezani kupovni hljeb namijenjen za tostiranje ili deblje komade hljeba koji sami pravite?). U skladu sa tim, možete napraviti svoje prioritete o kojima ćete voditi računa dok birate odgovarajući model u prodavnici. Kako bismo vam olakšali proces, donosimo vam nekoliko osnovnih stvari na koje morate obratiti pažnju tokom kupovine.

Veličina

Prvo se trebate zapitati koliko prostora imate na radnoj ploči u kuhinji i koliko članova porodice imate. Odgovori na ova dva pitanja će vam pomoći da odredite veličinu tostera. Postoje modeli u rangu od dva do šest proreza, tako da ćete se u slučaju da imate minijaturnu kuhinju vjerovatno odlučiti za manji model, dok veća porodica zahtijeva model sa više proreza kako biste istovremeno mogli istostirati više kriški.

Foto:
Pixabay.com

 

Podijeli ovo