Postoje različite vrste šopingholičara osim one najčešće koja kreditnu ili debitnu karticu do posljednje marke troši na nove modne krpice. Neki ljudi tako prosto ne mogu odoliti kupovini novih modernih uređaja i gedžeta, drugi su ludi za putovanjima, a postoji i još jedna grupa koja odgovorno tvrdi da bi mogla prespavati u IKEI i cijli dan birati nove dodatke i namještaj za dom. Čini vam se poznato? Dobro došli u klub!

Prodavnice su odavno shvatile na šta je slaba ova grupa, tako da će vas već u izlozima salona namještaja ili prodavnica specijalizovanih za moderne dodatke za enterijere dočekati komadi koji će biti toliko lijepo izloženi i upakovani da im prosto nećete moći odoliti. Sasvim drugo pitanje je da li su vam te stvari uopšte potrebne ili su obično bacanje para.

Iako je pravom šopingholičaru zaluđenom uređenjem enterijera to vjerovatno najteži mogući zadatak, morate stisnuti zube i naučiti šta vam je stvarno potrebno, a bez čega u stvari možete živjeti. Tu smo da pomognemo sa ovom listom za početak. Koliko stvari sa ovog spiska posjedujete u svom domu?

Prekrivač za krevet

Da li ste i vi žrtva ovog trenda? Prekrivanje kreveta somotskim prekrivačem sa zanimljivim orijentalnim šarama sigurno nije značajnije uticalo na kvalitetu vašeg spavanja budući da ga skidate sa kreveta naveče prije spavanja, a u toku dana vjerovatno ne gledate sa obzirom da u toj prostoriji ne provodite previše vremena.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo