Ukoliko ste vlasnik neke nekretnine njena bezbjednost je sigurno vaš najveći prioritet, pa ste tako vjerovatno spremni da iskoristite bilo kakvu metodu kako biste stvorili mjesto gdje ćete se vi i vaši ukućani osjećati sigurno. Česte metode su ugrađivanje alarmnog sistema ili nabavka psa koji bi svojim lavežom trebao otjerati sve potencijalne lopove, ali jedno mjesto u domu istvremeno je najranjivije i najslabije zaštićeno. Radi se o- garaži.

Mnogi vlasnici kuća previde garažu prilikom planiranja odgovarajućeg sistema za obezbjeđivanje doma,  a lopovi su itekako svjesni te činjenice koja im ide u korist. Ovo su neki od razloga zašto biste trebali obratiti više pažnje na mjere sigurnosti ovog dijela vašeg doma:

  • Njen sadržaj je gotovo sigurno prilično vrijedan (iako u njoj vjerovatno ne držite neke luksuzne predmete). Sportska oprema, bicikli i alatke mogu lopovima donijeti odličnu zaradu, tako da trebate razmisliti opet kada smatrate da se u garaži ne nalazi nešto posebno vrijedno.
  • Ako se vaša garaža naslanja na kuću, ulazak u nju znači potencijalni ulaz i u ostatak kuće za provalnike
  • U slučaju da je garaža odvojena, lopovi mogu provaliti u nju dok ste kod kuće a vi to možda čak nećete ni primijetiti

Uvjerili smo vas da ipak treba voditi računa o sigurnosti garaže? Evo četiri pametna načina da to učinite već danas.

Proširite kućni sistem obezbjeđenja

Ako imate kućni sistem za obezbjeđenje, nemojte zaboraviti da postavite alarm i na vrata garaže. Mnogi ljudi ostavljaju vrata garaže bez alarma tako što ih slučajno previde ili zato što im se jednostavno ne da toliko mučiti oko toga. Sa odgovarajućim sistemom, možete prilično jednostavno proširiti alarm na garažu putem jednostavnog senzora na ulazu.

Foto: pexels.com

Podijeli ovo