Kupili ste nove cipele i čim dođete kući kreće euforija. Vadite ih iz kutije i pokazujete ukućanima, ponosno ih nosite narednih mjeseci i redovno vraćate u tu istu kutiju kako se ne bi zapralje. Ali čim splasne taj početni entuzijazam, cipele počinjete izuvati na brzinu bez pretjerane brige o tome hoćete li ih oštetiti, ostavljate ih u hodniku zajedno sa ostatkom obuće, a kutija se možda još neko vrijeme ne premješta sa mjesta na mjesto u kući dok ju konačno ne bacite u smeće.

Šteta je baciti sasvim dobru i čvrstu kartonsku kutiju, pogotovo u slučaju kutija za cipele koje se stvarno mogu iskoristiti na veliki broj zanimljivih načina. Ovo su neki od naših prijedloga:

Organizacija ladica i pisaćeg stola

Kutije za cipele su generalno odlično sredstvo koje možete iskoristiti za organizaciju sitnica u domu. Možete ih tako, na primjer, upotrijebiti za organizaciju ladica i pisaćeg stola tako što ćete ih razrezati na odgovarajuću veličinu i napraviti odjeljke za razne stvari koje držite u ladicama. Tako možete napraviti posebne odjeljke u kojim ćete držati grudnjake, donji veš, čarape ili olovke za pisanje.

Foto: Pinterest

Mjesto za nakit

Poklopac možete iskoristiti i za držanje nakita tako što ćete pribadačama probiti rupice u poklopcu kroz koje kasnije možete zakačiti minđuše.

Kutija „organizator”

Za ovaj projekt potrebna vam je nešto veća kutija za cipele od standardne na kojoj ćete izrezati veliko V na dvije suprotne strane. Sljedeći korak je da preklopite kutiju i dobro učvrstite sve uglove sa donjim dijelom kutije kako se ona ne bi kasnije otvarala sama od sebe. Cijelu kutiju oblijepite sa ukrasnim ili kolaž papirom za dodatni efekt i tako ćete dobiti odlično mjesto za držanje bojica, olovaka i raznih drugih sitnica koji su vašem djetetu potrebni za školu.

Foto: Pinterest

Okvir za slike

Poklopac kutije za cipele može vam poslužiti i kao okvir za slike sa putovanja tako što ćete poklopac oblijepiti sa nekom kartom za vaše omiljeno putovanje ili par najdražih fotografija. Ram, odnosno improvizovani okvir za slike i same slike su lagane, tako da ih možete zalijepiti sa običnom ljepljivom pastom.

Ove ideje dokazuju da uz samo malo mašte i kreativnosti možete napraviti odlične stvari od predmeta kojih ste se prethodno mislili riješiti. Odvojite malo vremena za ovaj zabavan i kreativan projekt i uživajte!

Izvor: savjetnica.com

 

Podijeli ovo