Preklopni zidovi i pomične pregrade bili su popularni još u drevnoj Kini i tada su korišteni kako bi se pokazao odličan ukus domaćina za umjetnost i rukotvorine. Evropljani su ih počeli uvoziti u 18. i 19. vijeku i tada su postali dekorativni elementi u sobama za presvlačenje koje su koristile dame na dvoru. Bile su popularne zato što su davale potrebnu privatnost na veoma šik i elegantan stil.

Moderne preklopne pregrade imaju više praktičnu svrhu: veoma su lagane tako da se mogu premještati iz prostorije u prostoriju kako bi sakrile nered ili podijelile neki prostor. Dekoracije je i dalje njihova važna funkcija, tako da mogu biti odličan i brz način da uredite spavaću sobu, napravite novu zonu u bilo kojoj od prostorija u stanu ili napravite odličnu pozadinu za vaš omiljeni komad namještaja. Ovo su neke od modernih pregrada koje bismo apsolutno voljeli imati u svom domu.

Pregrada od ratana i drveta

Foto: independent.co.uk

Ova pregrada za presvlačenje je jednostavan i lagan dodatak za svaku sobu. Napravljena je od ratana i drveta koji su tretirano prirodno kako bi se stvorio rustikalni efekt. Prirodni izgled čini ovu pregradu odličnim izborom skoro svaku prostoriju u vašem domu budući da će se odlično uklopiti sa svim vrstama namještaja i dekora.

Podijeli ovo