Podmetači za jelo često su podcjenjivani i zaboravljeni prilikom opremanja kuhinje, a jednom kada ih kupite vjerovatno ćete ih nakon inicijalnog svakodnevnog korištenja ostaviti da sakupljaju prašinu u nekom zaboravljenom i mračnom kutku ormara i umjesto njih koristiti krpu ili novine. Ipak, ne treba zaboraviti da oni, osim što su praktični, mogu biti i veoma zanimljiv dekorativni dodatak za svaku trpezariju.

Postoji nekoliko faktora koje trebate uzeti u obzir pri odabiru podmetača za hranu, uključujući vrstu prilike kada ih planirati koristiti, veličinu pa čak i temperaturu jela koje ćete preipremati. Stručnjaci su isprobali razne vrste i oblike podmetača koji se razlikuju po vrstama materijala od kojih su napravljeni, šari i cijeni, a u galeriji koju možete pogledati ispod nalaze neki od najzanimljivijih prijedloga.

Podmetači se prave od raznih materijala kao što su mramor, bakar,PVC i pamuk. Bilo da tražite elegantan poklon, jednostavnu opciju koju ćete koristiti za nedjeljni ručak sa porodicom ili nešto skuplju varijantu za večere sa prijateljima, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe.

Podijeli ovo