Ako ste jedan od onih vlasnika stana koji svaki slobodni trenutak provodi u kuhinji spremajući razne delicije za porodicu ili goste, sigurno znate da je izgled i stil kuhinje podjednako važan kao i njena funkcionalnost. Beneficije dekorisanje kuhinjskih zidova mnogobrojne su, ali ono što je najvažnije je da stvorite mjesto kojem ćete se uvijek rado i često vraćati.

Umjetnost na zidovima

Opcije za dekoraciju su maltene neograničene, ali dobro mjesto za početak je jedan od najčešćih kandidata kada se se radi o dekorisanju zidova: umjetnine. Kuhinje se često ne smatraju glavnim prostorima za prikazivanje zidne umjetnosti zato što je ta uloga skoro uvijek rezervisana za dnevnu ili spavaću sobu. Ali, kao što je to slučaj i sa drugim prostorijama u stanu slike, fotografije ili posteri mogu izuzetno poboljšati vizuelni interes i personalizovati kuhinjski prostor.

Ako ste se odlučili za kupovinu umjetnina, onda one mogu biti sa kuhinjskom tematikom ili nešto što je u potpunosti nevezano za nju.  Dosta vlasnika domova odlučuje sa za postere na kojima je prikazan proces kuhanja, pečenja ili samog procesa jela, a to mogu biti na primjer i fotografije i  iz neke vintage kuharice.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo