Veoma je jednostavno zanemariti ogledalo prilikom renoviranja kupatila i često se desi da ga kupimo tek na kraju nakon što većinu novca potrošimo na kadu, wc šolju i ormariće. Osim toga, oblik i vrsta ogledala mogu se činiti kao prilično nebitne stavke zato što je njegova glavna funkcija da se u njemu reflektuju druge stvari. Ovakvo razmišljanje je greška zato što je dobro ogledalo esencijalna komponenta u mnogim prostorijama, uključujući kupatilo. Postoje mnoge opcije po pitanju veličine, stila i oblika među kojima možete napraviti odabir, a ono što slijedi je vodič koji će vam pomoću da odaberete ogledalo po mjeri svog kupatila.

Veličina

Kada birate veličinu ogledala, trebate razmatrati ne samo funkciju već i proporcije. Kako biste stvorili balansirani izgled veličinu ogledala mjerite prema veličini ormarića iznad kojeg će se nalaziti.

Ogledala obično nisu šira od samih ormarića, a najčešći pristup je da odaberete veličinu ogledala koja će se savršeno poklapati sa njima tako da će biti u savršenoj liniji. Ovo će biti mnogo jednostavnije ukoliko se uradi posebni prilagođeni model umjesto kupovnog. Još jedan dobar pristup je da ogledalo bude od 70 do 80 procenata širine ormarića tako da će biti nešto manji, ali će vizuelni dojam i dalje biti odgovarajući.

Foto: houzz.com

Foto: houzz.com

Podijeli ovo