Svima nama je ponekad potrebno da se malo odvojimo od svijeta i svakodnevnice, a najbolji način da pobjegnemo i odmaknemo se od svega barem na neko vrijeme je odlazak u prirodu. Tu je ideju imao i jedan bračni par koji je otišao i korak dalje: odlučili su da sami izgrade svoju šumsku kućicu iz snova! Bile su im potrebne samo tri nedjelje kako bi izgradili svoju oazu mira u obliku drvene kućice koja je velika svega 7,5 kvadratnih metara.

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Kućica je skoro u potpunosti napravljena od recikliranog materijala, a ideje i plan za izgradnju pronašli su na web stranici „Relax Shacks”. Izgradili su ju svojim rukama, a proces izgradnje započeo je sa sastavljanjem baze koja je napravljena na drugom mjestu pa zatim prenijeta u mjesto u šumi koje je odabrano za podizanje konstrukcije. Za zidove su iskoristili reciklirano drvo, ugrađen je jedan stari prozor, a krov u obliku slova A napravljen je od prozirne plastike koja je pomična i može se podizati kako bi se kućica otvorila prema drveću i prirodi oko nje.

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Unutar kućice smjestili su dva ugrađena kreveta koja su izrađena po mjeri kako bi pristajali prostoru. Na ovaj način dobili su pomične elemente koje će uvijek moći spajati i razdvajati prema svojim potrebama. Unutrašnjost obiluje mnoštvom zanimljivih dekorativnih detalja, a boje koje dominiraju su koraljna narandžasta i menta zelena koje su se odlično uklopile sa drvetom iskorištenim za izradu zidova.

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Glavni prostor za skladištenje su police na zidovima, a ugrađena je i mala grijaća ploča koja je idealna za jednostavne minijaturne kuhinje namijenjene samo za kuhanje kafe i pripremanje jednostavnih obroka. U vanjskom prostoru nalazi se i mala terasa na kojoj vlasnici provode većinu vremena, a dograđen je i prednji dio kako bi de moglo uživati na otvorenom nakon podizanja bočne strane.

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

 

Izvor: jutarnji.hr

Podijeli ovo