Rijetko koji predmet u domu je toliko funkcionalan kao što je to slučaj sa metalnom šipkom za vješanje odjeće. One su jeftine, lako se postavljaju i još lakše skidaju sa zidova. Odlične su za ona čudna udubljenja u zidovima gdje ništa drugo ne može stati, a velika prednost je i to što se prilikom njihovog uklanjanja uopšte ne oštećuje boja na zidovima, kao ni zidovi ormara ili regala. Osim klasične upotrebe u ormarima za odjeću postoje još mnoge kreativne metode za njihovo korištenje koje vam vjerovatno nikada nisu pale na pamet.

Ispod lavaboa

Ugradite šipku ispod lavaboa u kupatilu ili kuhinju i za nju možete zakačiti sve hemijske proizvode za čišćenje prozora, parketa ili drugih elemenata unutar doma. Na ovaj način dobijate iznenađujući dodatni prostor za držanje stvari i sve će vam biti lijepo raspoređeno.

Dekoracija za prozor

Vlasnik ovog stana ugradio je metalnu šipku na rubove oko prozora i zatim za nju zalačio male metalne saksijie sa raznim biljkama koje je sam uzgajao. Ovo je savršeno mjesto za biljke budući da se radi o prostoru sa dosta sunčane svjetlosti.

Foto: apartmenttherapy.com

Podijeli ovo