S ciljem unapređenja arhitektonske scene Bosne i Hercegovine, specijalizovani salon keramike „Leo-Gres“ je za stručnjake iz svijeta arhitekture organizovao trodnevnu studijsku posjetu Italiji. Boraveći u prestonici dizajna od 15. do 18. oktobra, bosanskohercegovačke arhitekte su imale priliku da otkriju posljednje trendove u svijetu keramike te posjete salon renomirane kuće „Florim“, čiji brendovi postavljaju trendove na svjetskom tržištu.

„Grupacija ’Florim’ je otvorila svoja vrata posjetiocima iz BiH te otkrila tajnu najnovijih pločica na svijetu. U zemlji koja je sinonim za umjetnost dizajna i arhitekture, kroz stručne edukacije i prezentacije, dobili smo mnogo informacija koje će našim stručnjacima zasigurno biti od velike koristi u daljnjem radu i napredovanju“, izjavio je Leonardo Šmitran, direktor salona „Leo-Gres“.

Foto: Leo-Gres

Kao generalni zastupnik na tržištu Bosne i Hercegovine, specijalizovani salon keramike „Leo-Gres“ je mjesto gdje luksuzna i eksluzivna imena keramike, kao što su Rex, Floor Gres, Cerim, Cedit, Florim Stone, Casa Dolce Casa i Casa Mood, postaju dostupna cijeloj domaćoj arhitektonskoj sceni.

A, kako ističu predstavnici kuće „Leo-Gres“, studijska posjeta Italiji je bila upravo plod njihove želje da našim arhitektama i našem tržištu učine dostupnim nove ideje, nove trendove i nove tehnologije u izradi keramike. Jer, kako kažu, za razvoj oblasti, uz dostupnost najboljih materijala, važno je i kontinuirano raditi na edukaciji stručnog kadra te biti u toku sa svjetskim tržištem.

Foto: Leo-Gres

Povodom posjete, regionalni predstavnik menadžmenta grupacije „Florim“, Valerio Morini, izrazio je veliko zadovoljstvo  dugogodišnjim partnerstvom sa salonom „Leo-Gres“, ističući da je za ovu italijansku kompaniju tržište BiH od izuzetne važnosti. „Naša zajednička poslovna filozofija okrenuta je vrhunskim materijalima, nepogrešivom dizajnu i pametnim tehnologijima izrade, kao i profesionalnosti i odgovornosti u komunikaciji sa kupcima“, izjavio je Morini.

Materijale, dizajn i tehnologije izrade vrhunske keramike i sami možete otkriti u specijalizovanom salonu keramike „Leo-Gres“, a utiske, ideje i planove za uređenje koje su domaće arhitekte dobile za vrijeme boravka u Italiji – ubrzo će biti otkrivene na www.leogres.com.

 

Podijeli ovo