Malo dvorište može se ponekad činiti kao pravi izazov. Koliko ste samo puta sa čežnjom gledali komšijsko dvorište koje je mnogo veće od vašeg i maštali o tome kako biste vi isto voljeli da imate barem jedno drvo, sto i stolice, mjesto za roštiljanje ili neke druge male sitnice koje mnogo znače pogotovo kada je toplije vrijeme.

Svaki prostor, ma koliko malen bio, ima potencijal koji prosto čeka da bude iskorišten. Isti slučaj je i sa minijaturnim dvorištima sa kojima ćemo se pozabaviti u ovom tekstu. Predstavljamo vam načine da izvučete maksimum od svog malog dvorišta i napravite mjesto u kojem ćete željeti provesti svaki slobodan trenutak.

Biljna dekoracija za zid

Kako biste dvorištu dali zanimljiv i elegantan izgled odlučite se za uređenje zida sa nekom vrstom biljne dekoracije. Možete se odlučiti za puzavicu, postavku teglica ili saksija sa zelenilom ili živi zid u skladu sa vašim željama i potrebama, a zelenilo će dati posebnu teksturu i atmosferu ograničenom prostoru u kojem je još veća potreba da se svaki djelić maksimalno iskoristi.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo