Ugaona garnitura odlična je alternativa standarnim sofama i definitivno ju trebate razmotriti ukoliko imate veliku porodicu i često primate goste. Dobar je izbor i ako želite stil sofe na kojoj ćete više vremena provesti u ležećem nego u sjedećem položaju. Ugaone garniture definitivno su evoluirale u odnosu na prošle modele, tako da sada na tržištu možete pronaći sve od najjednostavnijih modela do onih koji su presvučeni u tkanine zanimljivih šara.

Prilično su multifunkcionalne tako da će se dobro uklopiti kako u malim studio stanovima tako i u prostranim dnevnim sobama sa visokim plafonom. Nastavite sa čitanjem ovog teksta ako želite otkriti zašto su one ultimativni izbor za funkcionalno sjedenje.

Prednosti ugaone garniture

Glavna prednost ugaone garniture prilično je očita: sa njom dobijate dosta novog prostora za sjedenje i odlično je mjesto da podignete sve četiri u vis i odmorite se kako treba. U zavisnosti od njihove veličine, mogu obezbijediti mjesto za mnogo više osoba od standardne sofe.

Možete ju staviti bilo gdje, a ne samo u prostrane prostorije. Pomažu da se maksimiziraju opcije za sjedenje u manjim prostorima, pogotovo ukoliko se stave u ugao. Osim toga, na odličan način razbijaju prostore sa otvorenim planom. Otvoreni plan nudi mnogo prednosti i prozračnost svakom prostoru ali organizacija namještaja u njemu može biti prilično nezgodna. Tu na scenu stupa ugaona garnitura koja će pomoći u stvaranju prijeko potrebnih sekcija u prostoru.

Foto: onekingslane.com

Podijeli ovo