Ako su vam ovih dana ruke nemirne i raspoloženi ste za neki manji radni projekt u stanu možete se odlučiti da prefarbate stari namještaj. Kako biste to učinili potreban vam je komad namještaja koji želite prefarbati kao što je drveni stolić, zaštitna maska, dobar brusni papir, komad stare krpe, mala četkica za farbanje, četkica za farbanje srednje veličine, prajmer i farba po želji.

Za početak prvo lagano izbrusite cijelu površinu namještaja koji želite farbati i nakon toga sve prebrišite krpom. Tokom cijelog procesa nosite zaštitnu masku. Provjerite da li su vaš prajmer i boja dobro izmješani i da je prostor u kojem ćete raditi farbanje moguće dobro izračiti.

Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Okrenite sto naopačke i upotrijebite četkicu srednje veličine da prekrijete veće površine donjeg dijela stola. Sa malom četkicom aplicirajte prajmer na uska i teže dostupna područja kao što su pregibi i nogare.

Postavite sto uspravno i zatim nanesite prajmer i na gornju površinu stola. Dopustite da se prajmer osuši u skladu sa uputstvima na pakovanju. Nakon što prođe period sušenja spremni ste za dodavanje boje. To ćete uraditi prema uputstvima sa kantice za boju, a preporučuje se dodavanje dva sloja. Pripazite na period sušenja između dodavanja slojeva. Dozvolite da se posljednji sloj suši najmanje jedan dan prije nego što počnete koristiti sto.

Detaljan proces možete pogledati u sljedećem tutorijalu:

Izvor: bhg.com

Podijeli ovo