Jedno od najčešćih pitanja koje klijenti postavljaju dekoraterima je kako da na brz i što jeftiniji način izmjene sveukupni izgled prostorije. Najčešći odgovor koji će stručnjaci u tom slučaju dati je: stavite tapete!

Njihova popularnost je nekada bila na visokom nivou, pa su jedno vrijeme bile demode a danas su opet izuzetno omiljene kako kod profesionalnih dekoratera tako i kod amatera koji eksperimentišu sa kreativnim idejama u sopstvenim domovima. Dolaze u raznim materijalima i šarama, tako da je skoro nemoguće da u tom mnoštvu ne pronađete nešto što bi odgovaralo važnim prostorijama u vašem domu kao što je dnevna soba.

Tapete se sada rijetko postavljaju na sve zidove kao što se to radilo u prošlosti već se uglavnom koriste kako bi se stavio akcent na jedan od zidova, uljepšala pozadina neke interesantne komode ili prostor oko kamina. Više nema pravila gdje se sve tapete koriste tako da se mogu pronaći u skoro svim prostorijama u stanu, pa čak i kupatilu.

Ovo su neki od prijedloga zanimljivih tapeta iskorištenih za dekoraciju dnevnih soba koji će možda i vas inspirisati na redizajn.

 

Podijeli ovo