Kupovina prvog doma obično je prilično zahtjevan proces. Isti slučaj je i kada dođe do faze dekoracije, a stres je još veći ukoliko ste podigli kredit kako biste mogli kupili stan. Na taj način sami sebi dajete signal da se radi o nečem trajnom i stalnom što nećete više morati mijenjati i prilagođavati željama drugih. Možete zidove farbati u boju koju samo vi želite, popravke ćete moći raditi u skladu sa svojim željama i potrebama bez ikakvog pritiska gazde ili cimera.

Ipak, dizajniranje prostora tako da izgleda podjednako dobro sada i za deset godina izgleda kao skoro nemoguć zadatak. Hoćete li mrziti tu boju koja vam se trenutno čini kao najljepša na svijetu? Da li će vaši omiljeni pastelni tonovi i dalje biti u trendu za jednu deceniju?

Kako biste stan uredili tako da izgleda bezvremenski, u pomoć stižu stručnjaci. U ovom tekstu saznajte profesionalne savjete za uređenje stana koji će biti podjednako atraktivan sada i godinama kasnije.

Pođite od neutralne baze

Započnite dizajn sa neutralnom bazom zato što će vam to dozvoliti da stvarate slojeve u prostoriji, a da ju istovremeno ne preopterećujete. U dnevnoj sobi ovog mladog bračnog para iz New York-a, sofa je presvučena materijalom u umirujućoj boji koja bi se dobro uklopila sa većinom drugih u prostoriji. Radi se o pametnoj dugoročnoj odluci zato što jastuke za par godina možete presvući u materijal neke drugačije teksture i na taj način osvježiti izgled dnevne sobe bez velikih troškova.

Foto: onekingslane.com

Podijeli ovo