Japanci su narod koji je inače poznat po minimalizmu i sposobnosti maksimalnog iskorištavanja ograničenog prostora koji im je na raspolaganju, a to se odlično vidi i u njihovom načinu uređenja enterijera u kojima žive.  Ova zemlja na Dalekom istoku ima izuzetno veliki broj stanovnika smješten na prilično malenom prostoru, zbog čega su cijene nekretnina vrtoglave. Posebno je skup Tokio koji je jedna od najprivlačnijih destinacija za strance iz cijelog svijeta među kojima je i akterka naše današnje priče.

Emma je oduvijek sanjala o životu u Japanu, tako da nije dva puta razmišljala kada joj se pružila prilika da napusti njen rodni grad u ruralnoj Australiji i zamijeni ga za užurbanu svakodnevnicu Tokija. Kao najveći izazov pokazao se pronalazak odgovarajućeg stana i tu se Emma odlučila na avanturu svog života kada se uselila u najminijaturniji stan koji je ikada vidjela.

Foto: i.ytimg.com

Ono što bi nekom drugom zvučalo kao nezamislivo bilo je upravo ono što je privuklo mladu Australijanku. Odmah su joj se dopale dvije etaže koje stan dijele na prostor za kuhinju i wc na donjem dijelu i improvizovani tavan koji služi kao mjesto za spavanje u gornjem dijelu.

Emma je i prije početka potrage znala da će stan za koji se odluči vjerovatno biti malen, ali nije mogla ni sanjati da će završiti u jednom od najmanjih stanova na svijetu. Koliko je ovaj stan od 8 kvadratnih metara velik najbolje ilustruje činjenica da Emma oba zida može dotaknuti rukama.

Ako vas zanima kako se Emma uspjela snaći u tako zanimljivom prostoru, kako kuva, tušira se i obavlja ostale svakodnevne sitnice pogledajte sljedeći video:

Izvor: jutarnji.hr

Podijeli ovo