Kao što se to često dešava sa najboljim kreativnim projektima i hrvatski brend „Berry Bright Factory” nastao je sasvim spontano. Bilo da ste mali ili veliki, ozbiljni ili se uvijek smijete, ili ste jednostavno još itekako u dodiru sa svojim „unutrašnjim djetetom” ovaj brend će vam se dopasti odmah na prvi pogled. Iza njega stoji Jagoda, mama malog dječaka i grafička dizajnerica koja je riješila da sama uredi sobu svoga sina.

Kada je planirala projekt prvo je razmišljala o visećoj lampi za sobu i poželjela je najjednostavniji model sastavljen od sijalice i tekstilnog kabla, ali pokazalo se da takvo nešto ne postoji na domaćem tržištu. Budući da je iz kreativne branše, Jagoda je odmah počela razmišljati o načinima na koje će moći ostvariti svoju originalnu zamisao. U međuvremenu je postala prilično vješta u izradi zanimljivih, šarenih modela lampi „visilica”.

Foto: journal.hr

Naziv brenda bio je logičan i nastao je od kombinacije skraćenice engleskog naziva za njeno ime „Strawberry” (jagoda) i riječi „Bright” (svjetlo) koja je istovremeno i nadimak njenog sina.

Foto: journal.hr

Kao i svaki drugi početak, sve je krenulo sa satima eksperimentisanja sa raznim materijalima kako bi se došlo do najboljeg rezultata. Sadašnji standardni model lampe sadrži strujni kabl na kojem je zakačeno 30 šarenih trokutastih zastavica izrađenih od filca. Zastavice nisu fiksirane, tako da se mogu rotirati oko kabla i tako mijenjati izgled lampica. Sam filc napravljen je od recikliran plastike i obojen ekološkim bojama.

Kada su njen proizvod vidjeli prijatelji i poznanici shvatila je da njene šarene lampe-visilice imaju veliki potencijal i odlučila se za stvaranje sopstvenog brenda. Moguće je napraviti lampice koje će se savršeno ukomponirati u dizajn odabranog prostora, a u međuvremenu se ponuda značajno proširila i povećala.

Foto: journal.hr

Jagoda inspiraciju za svoje proizvode nalazi na raznim mjestima, ali najveća joj je i dalje njen sin zbog kojeg je brend i nastao.

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

 

Više o brendu možete saznati na službenoj Facebook stranici.

Izvor: journal.hr

 

Podijeli ovo