Koji je glavni uslov za lijep dan? To je definitivno na prvom mjestu dobar san tokom noći, a kako biste to postigli potreban vam je udoban krevet. Ne škodi ni ako spavaća soba pomalo izgleda kao da je izašla sa stranica nekog časopisa o uređenju enterijera. Ako ste u potrazi za inspiracijom kako da redizajnirate spavaću sobu, predlažemo vam da pomno pregledate sljedeću galeriju najzanimljivih spavaćih soba iz cijelog svijeta.

Spavaće sobe variraju od veoma neobičnih koje su okružene sa staklenim zidovima tako da se čini kao da se nalazi u sred šume, pa do posve jednostavnih soba minimalističkog uređenja. Neke od njih imaju jednobojne uobičajene zidove, dok druge krase tapete izuzetno zanimljivih šara. Zidovi su često dekorisani crno bijelim fotografijama ili umjetničkim slikama velikih formata.

Određene spavaće sobe iz galerije izgledaju kao da su smještene u nekom srednjovjekovnom dvorcu dok druge veoma lako možemo zamisliti na vrhu nekog nebodera u centru New York-a. Pogledajmo koji su sve detalji iskorišteni kako bi se ove spavaće sobe izdvojile od drugih.

Podijeli ovo