Za neke ljude, život je jedna velika avantura. Svako pod pojmom avantura ima različite definicije, pa je za neke to skydiving ili izrada tetovaže, dok ju neki ljudi potpuno drugačije definišu. Ako nekako trebate umiriti svog unutrašnjeg buntovnika, možete to učiniti i kroz hrabar odabir dekora prilikom uređenja doma.

Odlična mogućnost je upotreba triadne šeme boja koje sadrži sve one elemente koje želite postići u domu: hrabrost, vedrinu i ljepotu. Kao što joj samo ime kaže, ova šema sastoji se od tri boje, a njihova kombinacija često je vrlo izazovna i zanimljiva. Donosimo vam tri efektna prijedloga koja možete isprobati u sklopu svoga doma.

Kombinacija različitih pravaca

Sa njegovim izuzetno efektnim zidovima prekrivenim ciglom i pločama u tamno plavoj boji, luksuznim lusterom i suptilnim dodacima svjetlo žute i crvene boje, ovaj stan daje novo značenje gradskom životu. U ovom zaista raznolikom prostoru, hrabre boje i šare imaju centralnu ulogu i miješaju se sa klasičnim i modernim akcentima. Podovi od drveta i cigleni zidovi daju prostoriji potrebnu udobnost i dozu topline.

Kako biste postigli ovakav vizuelni dojam i u svom domu, prvo trebate iz glave izbaciti sva pravila o uređenju za koja ste mislili da ih morate poštovati zato što ste to negdje tako pročitali. Odaberite boje i akcente koji vam šalju poruku i uredite ih onako kako vama najviše odgovara.

Možete primijetiti kako moderni akcenti kao što su lampa, stolica ili jedinstveni stolić za kafu postavljeni u lijevoj strani prostorije dok su nešto klasičniji aksesoari kao što je dekorativni luster, starinske stolice ili dodatak cigle pozicioniran na desnoj strani prostorije. Ovo je savršeni miks starog i novog, klasičnog i modernog.

Foto: builddirect.com

Podijeli ovo