Vaše kuhinjsko ostrvo je vjerovatno veoma funkcionalno i lijepo, a predstavlja i odlično mjesto za okupljanje vaše porodice i gostiju kada vam dođu u posjetu. Vjerovatno najčešće stojite za njim tako da zaboravljate na to kako izgleda njegova pozadina.

Pozadina kuhinjskog ostrva u većini slučajeva prekrivena je samo sa panelom i potpuno je previđena tokom dekoracije. Međutim, u kuhinji otvorenog koncepta okrenuta je prema ostatku prostorije tako da predstavlja idealnu dodatnu priliku za efektnu dekoraciju. Imamo nekoliko prijedloga koji bi vas mogli inspirisati da svoje kuhinjsko ostrvo pretvorite u izuzetno zanimljiv dekorativni detalj.

Stavite pločice

Učinite vaše kuhinjsko ostrvo dijelom prostorije koji se najviše ističe tako što ćete instalirati zanimljive pločice na njegovoj pozadini. Ovo je savršeno dekorativno rješenje za kuhinju zato što su pločice jednostavne za čišćenje, a ukoliko odaberete zanimljivu teksturu ili šaru možete ostrvo učiniti fokalnom tačkom za ostatak dekora. U ovom slučaju su iskorištene klasične bijele pločice koje su zanimljivije zbog zabavnog cvjetnog uzorka.

Foto: houzz.com

Podijeli ovo