Ormar za odjeću je jedno od onih mjesta u koje zalazite svakog dana tako da treba da vas usrećuje, bez obzira na to koliko je skučen. Prvi korak ka postizanju tog cilja? Jedno dobro temeljno čišćenje!

Koja je svrha slaganja i organizovanja stvari koje više ne želite nositi i koristiti? Kako ne biste upali u zamku stvaranja cikličnog nereda koji se iznenada javlja bez obzira na to koliko čistite. Napravite detaljan plan i utvrdite koje ćete stvari zadržati, a kojima definitivno više nije mjesto u ormaru.

Pronađite sistem koji vam najbolje odgovara

Bez obzira na to da li imate walk-in ormar, samo maleni regal, stalak za vješalice ili kombinaciju nekih od ovih elemenata potrebno je da za početak procijenite koji sistem vam najviše odgovara prilikom sređivanja ormara, cipela i aksesoara. Postoje dva uobičajena rješenja: prema boji ili prema vrsti predmeta. Stručnjaci za organizaciju posebno preporučuju drugi sistem zato što omogućava bolji pregled raspoložive odjeće i lakši odabir prave kombinacije svakog jutra prije odlaska na posao.

Možete, na primjer, objesiti komade odjeće kao što su haljine, suknji ili sakoe. Ladice su odlične za hlače i obične majice, a uvijek trebate slagati i džempere (ako ih objesite možete ih raširiti tako da to trebate izbjegavati). Iskoristite police da izložite svoj nakit i druge aksesoare koji će vam tako biti pregledni na jednom mjestu.

Foto: theeverygirl.com

Podijeli ovo