Ideja doma različita je za svakog od nas. Nekome je to malena kuća na selu okružena livadom i planinama, neko se najbolje kod kuće osjeća na vrhu visokog nebodera, dok za neke vizija doma nije vezana za neko konkretno mjesto. Mlada umjetnica Khara jedna je od tih osoba, a odlučila je da sva ona mjesta na koja ju redovno odvede njena mašta predstavi uz pomoć svog talenta.

Svaki put kada joj je bio potreban bijeg od stvarnosti i monotone svakodnevnice, uzela bi mali kompas i počela oslikavati. Različite teme, mjesta, predmete. Kompas isto nije slučajno izabran već simbolično predstavlja potragu za domom koji je skriven negdje u mašti. Često u svojim radovima prikazuje svjetionike, morske životinje i generalno teme vezane uz more i vodu.

Foto: kharaledonne.com

 

Za Kharu je kompas simbol pronalaska svog sopstvenog puta, iako ih ljudi obično koriste samo kada se negdje izgube. Ona je odlučila da je u redu povremeno se osjećati izgubljeno, ako vas ti putevi odvedu na nevjerovatna mjesta iz mašte. Pogledajte kako izgledaju njeni radovi koji su odlična dekoracija i poklon za svaku priliku, a možda i inspiracija za neki sličan hobi!

Foto: kharaledonne.com

Foto: kharaledonne.com

Foto: kharaledonne.com

Foto: kharaledonne.com

Foto: kharaledonne.com+

Izvor: boredpanda.com

Podijeli ovo