Svi ste već sigurno čuli i mnogo puta čitali o feng shui tehnici koja se koristi pri uređenju doma kako bi se obezbijedila povoljna energija za kreiranje zdravlja, sreće i bogatstva. Ova kineska tehnika pogotovo se koristi prilikom uređivanja najvažnijih prostorija u stanu kao što je dnevna soba.

Ona je mjesto gdje se najčešće okupljamo sa članovima porodice i gostima, tako da je ključno postizanje dobre atmosfere i energije. Ako automatski smatrate da u prostoriju morate staviti kineske predmete i simbole kako bi feng shui najbolje funkcionisao, griješite. Ključna pravila ove drevne tehnike fokusirana su na pravilan raspored prostorija i fromu namještaja, dok u ostatak dekora možete ubaciti vama drage lične predmete koji za vas kreiraju osjećaj doma.

Odaberite pravo mjesto

Feng shui stručnjaci savjetuju da dnevnu sobu smjestite u dio stana ili kuće sa najmanje dva spoljašnja zida i da izbjegavate prostorije koje se nalaze u unutrašnjosti. Na ovaj način će protok energije biti uvijek svjež i jak te će aktivirati odgovarajuće elemente u dnevnoj sobi. Veličina prostorije je faktor na koji rijetko možete uticati, ali treba nastojati da dnevna soba ne bude premalena već dovoljno velika da je u njoj postaknuto pravilno kruženje energije.

Foto: kucastil.rs

Podijeli ovo