Iako mnoge vlasnike domova privlače vedre boje, mnogi od njih ustuknu kada dođe do konačnog odabira boje za zidove od straha da će napraviti fatalnu grešku sa dugoročnim posljedicama.  Postoji validna osnova za strah sa obzirom da boja koja izgleda fenomenalno na fotografijama koje ste pronašli u časopisu možda neće ni blizu tako dobro izgledati na zidovima vašeg doma. Imajući na umu ovaj problem sa kojim se većina nas susretala prilikom preseljenja u novi dom, donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći da nikada ne napravite grešku pri odabiru nove farbe za zidove.

Nikada ne kupujte boje na licu mjesta

Važno je da prilikom početka procesa odabira farbe započnete sa širokom paletom opcija. Kada odete u prodavnicu trebate već biti naoružani informacijama o raznim opcijama kako biste se mogli odlučiti šta će najviše odgovarati vašim potrebama. Ovo obično znači ćete morati uraditi temeljno istraživanje, ali ono će vam se svakako isplatiti kasnije ako odaberete dugoročno najefektniju varijantu.

Odabir suptilnih boja može ponekad biti komplikovanije od odabira jarkih, zato što je mnogo teže steći dojam o ovim bojama na osnovu raspoloživog uzorka. Iz tog razloga je dobro da pregledate više uzoraka koji su bliski boji koju želite postići kako biste stekli što bolji dojam.

Foto: houzz.com

Podijeli ovo