Svi oni koji imaju kućne ljubimce smatraju ih još jednim članom porodice, tako da je logično da žele da se i taj član u svakom trenutku osjeća lijepo i ugodno. Vlasnici kućnih ljubimaca obično budu nespremni nakon nabavke novog mezimca i ne znaju kako stan ili kuću trebaju prilagoditi i njihovim potrebama. Ako uskoro planirate proširenje porodice sa novim četveronožnim članom, imamo nekoliko savjeta za vas kako bi taj proces prošao što je više moguće glatko .

Prva i najvažnija stvar je da se prilikom uređenja odlučite na izdržljiv namještaj izrađen od otpornih tkanina. Uzmite u obzir navike vaših kućnih ljubimaca i odaberite tkanine koje će izdržati razne mrlje i oštećenja. Namještaj od kože može se relativno lako prebrisati, a odlična ideja su i presvlake za kauč koje se mogu jednostavno skinuti i oprati kada god je potrebno. Ovo je posebno važna stavka zato što su sve šanse da će vaš ljubimac provoditi dosta vremena na kauču.

Foto: jutarnji.hr

Ako ste vlasnik kućnog ljubimca, to ne znači da se morate odreći svog privatnog stila samo ga trebate malo prilagoditi. Odaberite detalje koji se lako peru u slučaju da ih vaš ljubimac nenamjerno uništi.

Foto: jutarnji.hr

Prije nego što donesete ljubimca, pažljivo pregledajte da li u domu ima nekih opasnih predmeta koji bi mogli prouzrokovati povrijede. Kablove odmaknite sa poda na neko zaklonjeno mjesto kako se vaš ljubimac ne bi mogao zapetljati i stavite lomljive stvari na što veću visinu kako ih ljubimci ne bi mogli dohvatiti sa šapama i nenamjerno srušiti.

Važan faktor pri uređenju doma u koji će se useliti novi ljubimac je i kreativnost. Tako na primjer stare posude koje više ne koristite u kuhinji možete pretvoriti u posudice za ljubimce umjesto standardnih metalnih.

Foto: jutarnji.hr

Ako postoji mogućnost izbjegavajte tepihe zato što oni upijaju sve mirise i ne praštaju i najmanje mrlje, a nisu jednostavni za čišćenje. Mnogo bolja opcija su pločice koje je lako oprati i na kojima se neće vidjeti ogrebotine od kandžica.

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Izvor: jutarnji.hr

Podijeli ovo