Svako ima svoje mišljenje o životu u maloj kući ili stanu. Prednosti koje najčešće ističu vlasnici ovakvih domova su bolje iskorišteni prostor, manji računi za struju i značajno smanjen obim posla pri čišćenju. Kada ovo čujete, skoro da ne možete shvatiti zašto bi se neko uopšte odlučio za veliki dom!

Ne treba ni spominjati da je jedna od najvećih prednosti života u minijaturnim prostorima posebna vrsta zabave prilikom uređenja jednog tako ograničenog prostora gdje je stvarno svaki detalj važan. U sljedećoj galeriji donosimo vam 12 domova koji će unijeti novo značenje pojmu minijaturno, ali i pokazati koliko inspirativna mogu biti ovako specifična izdanja, kao što je slučaj sa „kockom” koja je prvi primjer u galeriji.

Ova minijaturna kuća ima sve što jedna dvočlana porodica može poželjeti. Izdašan prostor za sjedenje i skladištenje, potpuno opremljena kuhinja i kupatilo, pa čak i trpezarija stali su u ovo zdanje. Njena najbolja karakteristika je minimalni štetni uticaj na okolinu, budući da je izrađena od održivih materijala te sadrži wc šolju sa kompostom.

Pogledajte narednu galeriju i pokušajte se zamisliti u jednom od ovih prostora. Kako vam se sviđa ideja o ovakvom životnom stilu?

Izvor: popsugar.com

Podijeli ovo