Kao što je slučaj sa njihovom garderobom, ishranom i životnim stilom tako je i životni prostor Francuskinja u znaku bezbrižnog šika- ili barem one žele da mi u to povjerujemo.

Do sada ste sigurno čitali mnogo članaka o načinima uređenja stana u francuskom stilu, a ono što se provlači kroz sve je insistiranje na ležernom stavu prema dekorisanju bez pretjeranih pravila i ograničenja. Izgleda kao da se Francuskinje bude besprijekorne kože, napuštaju dom u odjeći za koji izgleda kao da su ju nabacili na sebe u posljednjem trenutku prije izlaska kuće a ipak izgleda besprijekorno i žive u šarmantnim malim stanovima. Tako otprilike izgleda vaša vizija zar ne?

Stvarnost je da se ta besprijekorna kože svako veče mora pažljivo čistiti i njegovati probranim kremama, odjeća se za naredni dan priprema veče ranije, a stan je uređen sa mnogo pažnje da bi izgledao tako kako izgleda. Pitate se kako im to uspijeva? Uz pomoć sljedećih pet dekorativnih detalja!

Nabavite komad namještaja koji odmah krade pažnju

Ako niste fan tradicionalne francuske arhitekture, to je sasvim u redu. U modernim francuskim domovima na snazi je pojednostavljenost i minimalizam ali to ne znači da ovakvi prostori nemaju nimalo karaktera. Dodajte jarku boju na nekom neočekivanom mjestu i komade namještaja sa karakterom kako biste izdvojili životni prostor i učinila ga svojim. U slučaju ovog malog stana svu pozornost ukrao je ovaj uistinu zanimljiv vintage frižider.

Foto: styleathome.com/

Podijeli ovo