Svijećnjaci su već stotinama godina jedan od najpopularnijih dekorativnih elemenata za dom. Prije nego što je struja postala standard svijeće su korištene kao jeftin i lako dostupan izvor osvjetljenja. Svijećnjaci su bili istovremeno funkcionalni i dekorativni, a osim toga smanjivali su rizik od požara. Kako je vrijeme prolazilo potražnja za dekorativnim svijećnjacima još je više rasla kako su dobrostojeći vlasnici domova poželjeli da pokažu svoje bogatstvo kroz uređenje doma.

Današnji svijećnjaci mogu se pronaći u nizu različitih stilova. Rustikalni stil ponovo je u modi kao a popularni su i raskošni svijećnjaci u srebrnoj i zlatnoj boji. Mogu se pronaći u raznim oblicima, od okruglih do visokih uskih. Oni se danas koriste prvenstveno za dekorativne svrhe budući da više nisu nužnost kao što je to bilo u prošlosti.

Svijećnjaci se odlično uklapaju i prelijepo izgledaju u svakom domu, a korisni su tokom cijele godine. Najveći izazov je pronalazak svijećnjaka koji će lijepo izgledati tokom bilo kojeg godišnjeg doba. Ako vam je potrebna inspiracija, za vas smo pripremili galeriju koja će vam odlično poslužiti pri odabira najboljeg modela za vaš dom.

Izvor: homebnc.com

Podijeli ovo