Došao je taj trenutak: već dugo maštate o tome da preuredite jedan kutak vašeg doma i konačno su se poklopile sve zvijezde i finansije a samo vam još nedostaje odgovarajuća ideja za realizaciju. Želite nešto što će u relativno kratkom roku i bez mnogo muke promijeniti izgled jednog dijela vašeg gnijezda? Ne tražite dalje od statement zida!

Foto: journal.hr

Wow efekt bez po’ muke

Statement zid predstavlja jedan zid u domu kojim želite privući pozornost i zato ga uređujete tako da on postane fokus prostorije i najprepoznatljivija tačka u enterijeru. U zavisnosti od toga za koju varijantu se odlučite, za uređenje jednog statement zida vam neće trebati mnogo vremena i truda, a efekt je najčešće potpuno transformativan.

Samo zamislite jedan zid u domu koji je prefarban u neku jarku boju ili prekriven tapetom u nekom veoma zanimljivom dezenu. Zid možete pretvoriti u pravo malo umjetničko djelo ako mu se posvetite na pravi način, a u nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako to možete učiniti.

Inspirativna mapa

Ako niste spremni na trajnije projekte kao što je farbanje ili stavljanje tapete možete iskoristiti već postojeći zid i na njemu kreirati sopstvenu mapu inspiracije ili želja. Ideja je da ona izgleda kao galerija i da sadržava sve vaše omiljene fotografije, citate koje vas inspirišu, isječke iz časopisa, razglednice i sve ostale sitnice koje će vam uvijek biti pod nosom i podsjećati vas na vaše omiljene stvari i želje. Najbolji dio u vezi ove mape je što ju možete mijenjati kada i kako god poželite!

Foto: journal.hr

Podijeli ovo