Ponekad čak i kada pratite sva najvažnija pravila za uređenje enterijera finalni proizvod ne izgleda ni blizu onako kao što ste zamišljali. Ne možete pokazati tačno prstom na ono što vam smeta ali imate osjećaj da nešto jednostavno nedostaje ma šta pokušali dodati ili izmijeniti. Ako ste ikada bili u ovoj situaciji znate koliko ona može frustrirati, pogotovo dugoročno dok u tim prostorijama provodite sve više i više vremena. Postoje tri male stvari koje možete uraditi kako biste izbegli ovu situaciju a više o njima možete pronaći u nastavku.

Osvježite raspored u prostoriji

Bez obzira o kakvoj vrsti stana ili kuće se radi najvažniju ulogu igra dobar raspored svih elemenata. On ne samo da je vitalan u postavljanju jasne funkcije prostora nego igra i odlučujuću ulogu u tome koliko će dobro biti uvezane prostorije između sebe tako da raspored prostorije trebate posmatrati kao svoje najveće tajno oružje. Svaki raspored je drugačiji a ovo su neki načini na koje ga možete učiniti bolje harmonizovanim.

Razjasnite koja vam je fokalna tačka: zapamtite da vam fokalna tačka odmah mora privući pažnju čim uđete u prostoriju. Ako nije odmah uočljiva razmislite o tome kako možete preraspodjeliti namještaj tako da postignete taj efekt

Udaljite se od zidova: većina ljudi automatski postavlja namještaj odmah do zidova a pri tome nisu svjesni da na taj način ostavljaju dosta praznog prostora u sredini. Pokušajte umjesto toga ostaviti malo prostora između zidova i namještaja.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo