Dnevni boravak je u većini slučajeva najveća prostorija u stanu ili kući, ali ako stan ima ispod 60 kvadratnih metara vi tu uglavnom nemate veliki prostor na raspolaganju. Da biste uredili mali dnevni boravak, a da bude funkcionalan treba da pratite nekoliko jasnih pravila koja će vam u tome pomoći.

Dekorišite sa ogledalima

Dizajneri često koriste trik sa ogledalima kad je u pitanju uređenje malih dnevnih boravaka. Ukoliko se strateški dobro postave oni vizuelno povećavaju prostoriju. Jedan od najčešćih trikova koji se koriste da se ogledalo postavi na neku centralnu lokaciju, da reflektuje svjetlost i da napravi lijep ambijent.

Koristite neutrane boje

Jedno od glavnih dizajnerskih pravila za male dnevne boravke su neutralne boje većih komada namještaja.  Iskoristite paletu bijelih i bež tonova do maksimuma i na taj način ćete vizuelno povećati prostor. Monotoniju razbijte sa nekoliko upečatljivih detalja.

Birajte namještaj koji nije masivan

Postoje komadi namještaja koji na oko izgedaju teško i masivno iako to možda nisu. Izbjegavajte takve komade ako je vaš dnevni boravak dimenzijama nešto manji. Isto tako birajte namještaj koji je malko odignut od poda, koji ima nogare, to će takođe vizuelno povećati prostor.

Pogledajte sjajne ideje:

Podijeli ovo