Uskoro se selite i već se polako mentalno pripremate za ovaj veliki korak? Moguće je da ste vrlo pedantni po pitanju ovog procesa pa već odavno pravite spiskove i lagano pakujete stvari, a postoji šansa i da odlažete ovaj mukotrpni proces bukvalno do posljednjeg trenutka.

Koji god bio slučaj, dobra organizacija je od ključnog značaja kako biste ovaj proces učinili što manje stresnim. Da li ste znali da postoji deset grešaka koje ljude dovedu do ruba nervnog sloma prilikom preseljenja? U današnjem tekstu vam otkrivamo koje su to greške i kako da ih spriječite.

Mislite da možete da improvizujete ili uradite sami

Velika greška. Čak i ako se selite u drugo naselje u svom gradu zapamtite da morate planirati stvari unaprijed. Nije baš tako ni jeftino ni lako da se preselite bez ičije pomoći. Boljeće vas čitavo tijelo, oštetićete stvari i potrošiti previše goriva. Dajte sami sebi dovoljno vremena da istražite kako želite da se preselite i otkrijte sve što je uključeno u selidbu. Razgovarajte s prijateljima koji su se već selili kako biste znali u šta se upuštate.

Podijeli ovo