Niko ne želi organizovati kućnu zabavu ili večeru sa koje će gosti otići gladni. Na svu sreću, boje su tu da nam pomognu u tome da se to nikad ne desi!  Prema istraživanjima stručnjaka projekta „Design With Science“ (Dizajniraj sa naukom) boja koju odaberete za svoju trpezariju može imati dramatičan efekt na apetit gostiju za stolom.

Pitate se koje su to boje od kojih će vašim gostima krenuti voda na usta? Donosimo vam ultimativnu listu sa kojom nećete pogriješiti!

Žuta

Ukoliko želite da vaši gosti doslovno počiste svoje tanjire i onda traže još, razmišljajte u pravcu toplijih boja. Istraživanja su pokazala da boje koje djeluju veselo dobro utiču na apetit, a prva na ovoj listi svakako je najpozitivnija boja u spektru- žuta.

Narandžasta

Idući logičan izbor nakon žute svakako je narandžasta boja. Sa ovom bojom morate biti oprezni, ali iskorištena na pravi način može biti izuzetno efektna. Najbolji izbor su neke suptilnije nijanse ili cigleni tonovi kao što je slučaj kod doma sa slike. Prosto vam odmah raste apetit kada ju pogledate, zar ne?

Crvena

Od nijanse crvene boje koja je iskorištena za zidove u ovoj kući u Londonu stomak odmah počinje da krči. Crvena boja je dobra zato što potiče na akciju i daje ljudima odgovarajući poticaj i vitalnost koji im je potreban za dugi proces večeranja.

Podijeli ovo