Nova godina, novi počeci. Zvuči dobro zar ne? Istina je da će nas vjerovatno brzo napustiti početni entuzijazam i da ćemo se onda vratiti starim lošim navikama. Ovo nepisano pravilo može se primijeniti na mnoge oblasti života pa tako i na sređivanje doma.

Izazivamo vas da ove godine stvarno iskoristite talas prazničnog uzbuđenja i organizujete dom onako kako dolikuje. Jednom kada ga sredite napravićete obrazac koji samo trebate u intervalima pratiti tokom naredne godine. Neka nova godina bude prilika da zasučete rukave, napravite temeljno čišćenje i organizujete sav nered koji se nakupljao tokom prethodne godine. Iznenadićete se koliko ćete se dobro osjećati kada napravite svjež početak u vašem domu. Ako ne znate gdje da započnete, tu su jednostavni savjeti stručnjaka. Počnite već danas!

 Pripremite kese za smeće

Ne ostavljajte nijednu ladicu ni ormar neotvorene. Prvo obiđite sve prostorije u domu i locirajte pravo smeće koje odmah trebate baciti kao što su iskorištene maramice, stari računi, etikete sa odjeće, prazne bočice šampona i td. Prikupite smeće i sve odmah prebacite u unaprijed pripremljene kese za smeće. Ovo će biti odličan početak zato što ćete tako lakše savladati inicijalnu mentalnu blokadu koju može imate oko bacanja stvari.

Foto: apartmenttherapy.com

Podijeli ovo