Spavaća soba u svakom domu trebalo da bude ona posebna oaza mira gdje odlazimo da se opustimo, odmorimo i napunimo baterije za novi radni dan.  Uprkos tome mnogima je uređenje i sređivanje spavaće sobe na dnu liste prioriteta jer „u nju gosti ne ulaze“ što je potpuno pogrešan pristup.

Naime, greške koje pravite tokom sređivanja i čišćenja spavaće sobe mogu utisati na kvalitet vašeg sna kao i na vaše raspoloženje, a to nikako ne želite.  Ako želite izvući maksimum od ovog prostora onda bi trebalo da izbjegavate ove organizacione greške. I nemojte biti strogi prema sebi. Svi ih radimo.

(Ne)Pospremanje kreveta

Shutterstock

Kad je ovo u pitanju, vaša mama je bila u pravu. Pospremanje kreveta svako jutro je veoma važno. Ne samo što nakon toga vaša soba odmah djeluje urednije, već sam taj proces pospješuje produktivnost i mentalno zdravlje. Budimo realni, za to vam neće biti potrebno više od dva minuta vašeg vremena. Natjerajte sebe da dvije sedmice, svako jutro pospremite krevet čim ustanete i vidjećete promjenu.

Ako je jedan od razloga zbog kojih ne volite pospremati krevet hrpa dekorativnih jastuka koje vam se ne da slagati onda vam preporučujemo da ih izbacite iz sobe, stavite ih u dnevni boravak ili gostinsku sobu.

Podijeli ovo