Proljeće je stvarno idealno vijeme da zasučete rukave i malo osvježite svoj životni prostor. Nakon duge zime ispunjene ušuškanim trenucima ispod deke sada je trenutak da otvorite sve prozore i pustite svjež zrak i sunce unutra. Na ovaj način ćete biti spremni za toplo vrijeme koje nas sve više očekuje tokom narednih dana (barem se nadamo).

Proljećno čišćenje ne mora nužno biti naporno već može biti stvarno inspirativno, a to je posebno slučaj ako se dobro izorganizujete. Donosimo vam pregled onoga što u domu možete očistiti ovog proljeća u zavisnosti od toga koliko vremena imate na raspolaganju: 1 dan, 1 sat, deset minuta ili samo jednu minutu!

Ako imate jedan dan

Očistite spoljašnjost i unutrašnjost vaših kuhinjskih aparata poput pećnice, mašine za pranje suđa, frižidera i zamrzivača. Ne zaboravite i manje aparate poput mikrotalasne pećnice, tostera i mašine za pripremu kafe kako biste kompletirali čišćenje. Ako ste se odlučili na jednodnevni podvig čišćenja započnite sa najprljavijim uređajima i lagano napredujte do onih kojima treba najkraći tretman.

Foto: Africa Studio/Shutterstock.om

Podijeli ovo