Uređenje podstanarskog stana može biti popriličan izazov. Sa jedne strane želite da prostor što više ’odomaćite’ kako biste se tu osjećali ugodno i kako bi barem malo bio odraz vaše ličnosti, a sa druge strane morate se stalno ograničavati budući da ste svjesni činjenice da vi niste vlasnici tog prostora i da je neizvjesno koliko dugo ćete tu ostati.

Uzimajući to sve u obzir, nimalo nije lako pronaći kompromis. Sljedeća lista savjeta može vam pomoći da unesete dašak sopstvenog stila i duha, a ovog puta fokusirali smo se na uređenje kuhinje u podstanarskom domu. Sa malo sreće i uz prave detalje imaćete osjećaj da ste kod kuće skoro preko noći!

Koordinišite kolor šemu

Odabir kohezivne kolor šeme jedan je od najlakših načina da objedinite izgled neke prostorije. Iako bi klasični savjet bio da šemu gradite oko jedne boje zidova u ovom slučaju najbolje bi bilo da se držite vaših privatnih predmeta prilikom koordinacije kolor šeme. Upravo to su postigli vlasnici kuhinje sa slike pa su tako krupnije stvari poput postojećih stolica uspješno iskordinisane sa sitnicama poput alatki za pečenje i spužvica za pranje tako da zajedno stvaraju odličan estetski efekt. U ovom slučaju je ključno bilo kreiranje kontrasta. Trebate pažljivo pogledati koji tonovi dominiraju u postojećoj kuhinji i zatim dodati boje koje će odskakati i osvježiti sveukupan dojam.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo