Ako već duže gledate u svoju kuhinju i razmišljate o tome kako joj pod hitno treba osvježenje možda je ovo proljeće pravi trenutak da se odlučite za ovaj projekt koji ne mora biti toliko zahtjevan ni skup koliko ste mislili. Dizajneri su izdvojili četiri pametna  i veoma efektna poboljšanja koja možete uraditi umjesto skupog potpunog redizajna. Zajedničko im je što ih sve možete uraditi u roku od samo jednog vikenda!

Ofarbajte ormariće

Prošlo je poprilično vremena od kada ste imali bilo kakve radove u kuhinji? Da li boja na vašim ormarićima izgleda kao da je odavno izblijedila i primjećujete da se sve više ljušti? Sve su ovo signali da vaši kuhinjski ormarići prosto vape za novim slojem farbe. Iako su neutralne boje uvijek u modi razmislite da napravite nešto drugačije i povedete se sa trendom farbanja gornjih i donjih ormarića u različite tonove o čemu smo već pisali ovdje.

Kako biste ovaj projekt brzo završili ključ je u dobroj organizaciji. Prije farbanja dobro očistite sve ormariće od raznih nečistoća koje su se sa vremenom nakupljale, išmirglajte trenutni finiš i pređite preko cijele površine sa nekoliko slojeva farbe koja se brzo suši.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo